Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави днес

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави днес
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен посети Киев и поздрави Украйна за военните ѝ успехи


Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави през днешния ден Украйна за постигнатите напоследък военни триумфи във войната с Русия. Тя даде взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, съобщи ДПА.

" Знам, че е нужна консолидация на напъните, само че въпреки всичко съм впечатлена да видя смелостта на украинските въоръжени сили. Техните триумфи повдигат духа, бих споделила, освен на украинския народ, само че също и на всичките ви другари ", добави тя.

Урсула фон дер Лайен съобщи още, че процесът за присъединение към Европейския съюз е в цялостен ход.

" Впечатлена съм да видя скоростта, решимостта и прецизността, с която напредваме ", сподели тя.

Фон дер Лайен, която дойде в Киев през вчерашния ден за среща със Зеленски, добави, че Европейският съюз би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да подсигурява, че ще има повече бизнес и повече доходи за Украйна.

Тя сподели, че Европейски Съюз ще даде на Киев 100 млн. евро за възобновяване на учебните заведения в страната.

На конференцията Зеленски съобщи, че системите за противовъздушна защита са приоритет за страната му в опитите ѝ да отбрани градовете си от съветски въздушни удари.

Той добави, че към момента не е получил позитивен отговор от страна на Израел за допустима доставка на системи за противовъздушна защита. Зеленски сподели, че сходни системи, обещани по-рано от Германия и Съединени американски щати, към момента не са пристигнали в Украйна.

„ Друг приоритет за Украйна е интеграцията в единния пазар на Европейски Съюз, където стоките, услугите и капиталите могат да се движат свободно сред страните “, сподели още украинският президент.

" Приоритетен въпрос за нас е интеграцията на Украйна в единния пазар на Европейски Съюз, защото сме поели по пътя към приемане на статут на страна членка на Европейски Съюз ", добави Зеленски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР