Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите
Коментари Харесай

Борисов и Урсула фон дер Лайен обсъдиха плановете на ЕС за излизане от кризата


Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите с най-светлия християнски празник Възкресение Христово в телефонен диалог с премиера Бойко Борисов, оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ Българското държавно управление прояви мощна воля и не затвори църквите в миг, в който хората имат потребност от религия и вяра “, съобщи ръководителят на Европейска комисия. Тя посочи още, че българите, посетили храмовете за Великден, са били дисциплинирани и са следвали рекомендациите за обществена отдалеченост.

По време на диалога Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен разискаха проектите и опциите на Европейския съюз за излизане от рецесията, обвързвана с пандемията от COVID-19. Двамата разговаряха и за създаването на съответни ограничения за бързо възобновяване на стопанските системи на страните от общността.

„ В тази обстановка е нужно Европейски Съюз да покаже единение. Сигурен съм, че както постоянно ще намерим дейно решение на проблемите и дружно ще успеем да преодолеем в къси периоди последствията от забавянето на икономическите процеси и растежа в страните “, съобщи министър-председателят Борисов.

Премиерът осведоми ръководителя на Европейската комисия и за желанията на България да форсира дейностите си за кандидатстване за чакалнята на Еврозоната. Борисов посочи пред Лайен достиженията на страната ни в процеса по подготовката ни и съответните стъпки и старания, които държавното управление, банковият бранш и надзорът в страната ни осъществят взаимно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР