Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен одобрява Илиана

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен одобрява Илиана
Коментари Харесай

Илиана Иванова е одобрена от ЕК за български еврокомисар

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен утвърждава Илиана Иванова за претендент за идващ български еврокомисар, заяви Българска телеграфна агенция.

Фон дер Лайен благодари на втория български претендент Даниел Лорер.

И двамата претенденти демонстрираха огромна ангажираност към Европейския съюз и към работата на комисар, се показва в изказване на Фон дер Лайен във връзка вчерашната й среща с Иванова и Лорер. Те също имат подобаващ опит за тази служба, се добавя в текста.

„ След тези изявленията взех решение да предложа на Съвета на Европейски Съюз и на Европейския парламент назначението на Илиана Иванова на поста комисар.

Тя ще дава отговор за нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта.

Илиана Иванова има забележителен опит по въпросите на Европейски Съюз, като е член на Европейската счете палата от 2013 година. Преди това е била член на Европейския парламент сред 2009 година и 2012 година, и заместник-председател на комисията по бюджетен надзор.

Нейният опит е от решаващо значение за продължение на осъществяването на водещата изследователска стратегия " Хоризонт Европа ", с цел да се усъвършенства успеваемостта на разноските на Европейски Съюз за научни проучвания и да се реализира по-добро влияние на място “, декларира ръководителят на Европейска комисия.

Фон дер Лайен благодари на Даниел Лорер за неговата кандидатура и му пожелава триумф в бъдещите му инициативи, се споделя в изказването.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР