Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обеща, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обеща, че
Коментари Харесай

Фон дер Лайен в Давос: ЕС стъпва по-уверено на световната сцена

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде обещание, че Европейски Съюз ще поеме международната лидерска позиция в браншове като изменението на климата и отбрана на данните, с цел да стъпи по-уверено на международната сцена.
Изказвайки се на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, ръководителят на Европейска комисия акцентира, че хората и нациите би трябвало да си сътрудничат, с цел да се оправят с провокации като изменението на климата, и че Европейски Съюз е подготвен да поеме управлението.
" През идващото десетилетие ще бъде вложен европейски бюджет от1 трилион евро в вложения ", с цел да се превърнем от стопанска система, учредена на изкопаеми горива, в устойчива “, сподели тя в речта си, представена от Евронюз.
Видео от речта си пред международните водачи в Давос разгласява самата Фон дер Лайен в профила си в Twitter.

.@vonderleyen on the need to be inclusive rather than exclusive https://t.co/pvXf6havSD @EU_Commission #wef20 pic.twitter.com/x5eZVZBxXn
— World Economic Forum (@wef) January 22, 2020
Председателят на Европейска комисия повтори задачата на Европейски Съюз да стане „ първият климатично-неутрален континент “ до 2050 година
" Европейската зелена договорка е нашата нова тактика за напредък ", сподели тя и добави: " Европа има преимущество за първи път. И ние ще го засилим. "
Все отново тя означи, че за справяне с казуса и гарантиране на отбраната на европейските ползи, служащи и предприятия, са нужни " условия на световно равнище ".
" Ние ще ги предпазим от нелоялна конкуренция ", акцентира тя, визирайки механизъм за контролиране на въглеродните граници.
„ Ако се ангажирате с Европа, ще намерите благонадежден сътрудник, който работи за по-устойчив свят. Но ние желаеме правдивост в подмяна. Имаме доста да предложим ", продължи тя, базирайки се на единния пазар.
Фон дер Лайен сподели също, че Европа ще се трансформира в „ стопанска система на данните “, възхвалявайки данните за „ възобновими запаси толкоз, колкото слънцето и вятъра “, като възнегодува, че големи количества от тях остават неразучени.
„ В тези данни има скрити съкровища и неизползвани благоприятни условия за бизнеса и обществото “, сподели тя.
За да се поправя това, тя разгласи, че Европейски Съюз ще сътвори рамка, която да разреши потреблението на нелични данни, които европейските държавни управления, бизнеси и откриватели ще могат да изследват, с цел да подтикват „ нововъведенията и да предложат нови решения на пазара “. Това, тя увери, ще стане, като се подсигурява, че персоналните данни остават предпазени.
„ За нас отбраната на цифровата еднаквост на човек е доминиращ приоритет. Индивидът е преди всичко - с права и надзор върху живота му. Независимо дали е във физическия или цифровия свят - правата на жителите би трябвало да бъдат предпазени “, сподели тя.
За фон дер Лайен политиките за климата и данните са нужни, с цел да се подсигурява, че Европа ще „ оформи своето бъдеще “.
„ Но с цел да бъдем по-настоятелни на международната сцена, би трябвало да се засилим в някои области “, продължи тя, отбелязвайки, че събитията през последните десетилетия акцентират „ значимостта на постоянното съседство “ с „ Украйна до крайбрежията на Средиземноморието, от Западните Балкани до Сахел “.
Тя сподели, че макар че Съюзът е " най-големият донор за съдействие за развиване ", би трябвало да направи повече за ръководство на рецесиите в развиването си. Една от тактиките, на които Фон дер Лайен се базира, е укрепването на силата на Съюза, посредством „ надеждни военни качества “, които ще бъдат „ допълващи НАТО “, само че въпреки всичко разнообразни.
" Твърдата мощ постоянно идва с дипломация и попречване на конфликти; с помиряване и реорганизация, което е нещо, което европейците добре знаят, тъй като ние сме минали през това ", добави Фон дер Лайен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР