Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи кратко

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи кратко
Коментари Харесай

ЕК даде зелена светлина за австрийския план за възстановяване

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи малко посещаване във Виена, в границите на което разгласи одобряването на австрийския проект за възобновяване от пандемията, оповестява националният всекидневник Der Kurier. 

Съгласно думите й, 3,5 милиарда евро ще бъдат изплатени като част от проекта за развиване на „ Следващо потомство Европейски Съюз “. Очаква се първият транш от заделените средства да бъде изплатен през юли. Парите ще бъдат изразходвани за планове за цифровизация и резистентност.

„ С проекта „ Следващо потомство Европа “ Европейски Съюз и Австрия може да гледат с убеденост в бъдещето “, увери Фон дер Лайен.

С общ размер на вложенията от 800 милиарда евро, проектът за развиване е най-големият за икономическо стимулиране след проекта на Маршал от 1948 година, пише Der Kurier, представен от Агенция „ Фокус “. 

Фон дер Лайен акцентира, че Европейски Съюз реагира по-бързо на пандемията, в сравнение с след международната икономическа рецесия през 2008 година „ Фискалният пакт беше изработен по-гъвкав, с цел да обезпечи ликвидност в стопанската система “, изясни ръководителят на Европейска комисия. 

Австрия ще влага 58% от плануваните средства в устойчиви планове – за чиста подвижност или екосоциална данъчна промяна. Фон дер Лайен също акцентира ролята на Австрия в трансграничните проучвания на водородната технология. С дял от 58% Австрия е „ пионер в Европа “, когато става въпрос за „ зелената договорка “, акцентира немският политик. 

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц благодари на Урсула фон дер Лайен, че като ръководител на Комисията на Европейски Съюз тя е разполагаем когато и да е и за всяка държава-членка на Европейски Съюз в пандемията. „ Това не може да се одобри за даденост “, безапелационен бе Курц.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР