Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази съпричастност

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази съпричастност
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Турция е в трудна ситуация с мигрантите, но не трябва да ги пуска в ЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази съпричастност с Турция поради спора в Сирия, само че сподели, че е неприемливо Анкара да пуска бежанци и мигранти на нейна територия да навлязат в Европа, съобщи " Ройтерс ".

През уикенда гръцката полиция влезе в конфликти с хилядите мигранти, опитващи да влязат в Европейския съюз през Турция, която от 2016 година ограничаваше миграцията от Близкия изток в Европа в подмяна на средства за подкрепяне на бежанците.

Фотогалерия: Няма къде да се върнем - хиляди бежанци се пробват да преминат в Гърция >

" Признавам, че Турция е в сложна обстановка, що се отнася до бежанците и мигрантите. Но това, което виждаме в този момент, не може да бъде отговор или решение ", съобщи Фон дер Лайен по време на конференция.

Тя ще посети гръцко-турската граница във вторник, а българският министър председател Бойко Борисов се среща през днешния ден в Анкара с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

" Изнудване "

" Трябва да застанем до Гърция и да се борим дружно против изнудването на Ердоган. Европа би трябвало да направи това, като най-сетне контракти всеобхватната европейска миграционна политика, за която към този момент призовахме напролет на 2015 година ", разяснява евродепутатът либерал Ги Верхофстад. " Днес Гърция понася последствията, на следващия ден - останалата част от съюза ", добави той.

Опциите на Европейски Съюз са да предложи повече средства за над 3 милиона бежанци, които се намират в Турция, да ускори филантропичната помощ в Сирия и да поддържа Гърция и България в наблюдението на външната граница на блока.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР