Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и шефът

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и шефът
Коментари Харесай

Урсула и Шарл Мишел ухажват Си?

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и шефът на Европейския съвет Шарл Мишел може да посетят Китай до края на първата половина на тази година. Това заяви китайският в. " Глобал таймс ", като се базира на китайския дипломат в Европейски Съюз Фу Цун.

Вървят подготовки за визитата на двамата високопоставени представители на Европейски Съюз и се чака скоро да стартират " доста чести взаимни визити на високо равнище " сред Европейски Съюз и Китай, споделя Фу в изявление, оповестено в " Глобал таймс " и представено от Българска телеграфна агенция.

Китай и Европейският съюз имат разнообразни позиции по отношение на войната в Украйна, като дипломати от Европейски Съюз подлагат на критика Пекин, че не желае да назовава спора навлизане и че не приканва за евакуиране на съветските сили от Украйна.

Фу акцентира, че гневът на Европейски Съюз във връзка с Китай по отношение на Украйна е " доста несъизмерим " и че Китай не желае този въпрос да се отрази на развиването на връзките с Европейски Съюз.

След като е петък китайското външно министерство разгласява документ, в който изложи визията си за това по какъв начин може спорът в Украйна да бъде преустановен, посланикът на Европейски Съюз в Китай Хорхе Толедо изрази пред кореспонденти в Пекин някои запаси на Европейски Съюз по повод на части от този документ.

" Никъде не се приказва за агресор, което е необичайно, тъй като е ясно, че има агресор и жертва на експанзия ", посочи Толедо. Фу съобщи през декември, че войната е сложила Китай в доста мъчно състояние, що се отнася до връзките с Европейски Съюз, напомня Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР