Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и членовете

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и членовете
Коментари Харесай

Мария Габриел положи клетва пред Съда на ЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и членовете на Колегиума на комисарите публично поставиха клетва пред Съда на Европейски Съюз в Люксембург за вдишване на отговорностите си. Чрез тази тържествена клетва членовете на Комисията се задължават да съблюдават договорите и Хартата на главните права на Европейския съюз и да упражняват своите отговорности при цялостна самостоятелност и в общ интерес на Съюза. Всеки от комисарите постави клетвата на родния си език.

„ Поемам отговорностите да съблюдавам Договорите и Хартата на главните права на Европейския съюз при осъществяването на всички мои функционалности, да извършвам своите отговорности при цялостна самостоятелност в общ интерес на Съюза, при осъществяване на своите задания да не желая, нито да одобрявам указания от никое държавно управление, институция, орган, работа или организация, да се възпирам от всевъзможни дейности, които са несъвместими с естеството на моите функционалности или с осъществяването на моите задания “, сподели в клетвата си българският еврокомисар.

Текстът показва още, че Договорът за действието на Европейския съюз открива обвързване за всяка страна членка да зачита този принцип и да не се пробва да въздейства на членовете на Европейска комисия при осъществяването на техните задания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР