Председателят на Европейската комисия поиска по-силна международна роля на еврото

...
Председателят на Европейската комисия поиска по-силна международна роля на еврото
Коментари Харесай

Юнкер поиска глобална роля на еврото и ефективност във външната политика

Председателят на Европейската комисия изиска по-силна интернационална роля на еврото и въпросите от стопанската система и външната политика да бъдат решавани с квалифицирано болшинство.

Това са единствено част от предложенията на Комисията, показани от Жан-Клод Юнкер на годишната тирада За положението на съюза пред Европейския парламент.



Юнкер разказа като " анормално " това, че европейските компании купуват европейски самолети с щатски долари вместо с евро . Той акцентира, че до края на годината Комисията ще показа проекти за " подсилване на интернационалната роля на еврото ". По думите му " еврото би трябвало да се трансформира в деен инструмент на нова и по-суверенна Европа ".

Шефът на Европейската комисия съобщи пред евродепутатите, че Комисията желае гласоподаване с квалифицирано болшинство по въпроси от външната политика.

" Не е вярно нашият съюз да мълчи в Съвета по човешките права на Организация на обединените нации, когато стане въпрос за наказание на човешките права в Китай и това поради една страна членка, която се опълчва ", акцентира той.

Миграцията също беше значим акцент в речта на Юнкер.

Не можем да продължаваме да се караме, до момента в който намерим решение, всякога, когато дойде нов транспортен съд. Временната взаимност не е задоволителна. Нуждаем се от трайна взаимност - през днешния ден и вечно, разгласи той.

Жан-Клод Юнкер показа 3 нови и амбициозни оферти за гарантиране на цялостната взаимност на Европейски Съюз в региона на миграцията и за обезпечаване на по-добра отбрана на външните граници на Европа. Тези нови начинания се показват една седмица преди неофициалната среща в Залцбург и съставляват съответен принос към предстоящите разисквания сред водачите на Европейски Съюз по въпросите на миграцията.

Европейска комисия предлага до 2020 година външните граници на Европейски Съюз да бъдат охранявани от 10 000 служители; подсилване на Агенцията на Европейски Съюз в региона на убежището и по-силна и по-ефективна европейска политика на връщане и увеличение на законните благоприятни условия за миграция в Европа.

Юнкер предложи терористично наличие да се смъква от интернет в границите на час.

Председателят на Европейска комисия също по този начин прикани за повече внимание към Източна Европа.

" Нуждаем се от намерено отношение към присъединението на Западните Балкани. Или нашите непосредствени съседи ще бъдат завършени от други артисти ", предизвести той.

Бившият министър председател на Люксембург възобнови обещанието на Брюксел за по-тесни търговски и в региона на сигурността връзки с Англия след Брекзит , само че акцентира, че Европейски Съюз няма да направи компромис във връзка с основните условия за овакантяване.

По думите му Европейски Съюз няма да разреши на Лондон отчасти да взе участие в единния пазар , в случай че Англия не съблюдава всички правила.

" Заради това ние желаеме да намерим решение за попречване на " твърда " граница със Северна Ирландия ", сподели той и добави, че Европейски Съюз е солидарна с Ирландия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР