Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер остро разкритикува унгарския премиер

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер остро разкритикува унгарския премиер
Коментари Харесай

Юнкер: Орбан няма място в ЕНП

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер остро разкритикува унгарския министър председател Виктор Орбан в изявление за френското издание "Льо Монд ". Според Юнкер групировката на Орбан "Фидес " нямала място в фамилията на Европейската национална партия, в случай че унгарският водач не подсигурява, че ще съблюдава полезностите и програмата на ЕНП.

Ръководителят на Еврокомисията уточни миграцията и национализма като съществени проблеми на Европейския съюз, с които общността би трябвало да се бори. Жан-Клод Юнкер изрично осъди и държанието на Вишеградската четворка във връзка с мигрантите.

Преди месец Европейският парламент утвърди отчет, в който се регистрира непрекъсната опасност за върховенството на закона в Унгария. По този метод бе задействана процедура за отнемане на Унгария от право на глас в Евросъюза. Последната дума ще има Съветът на Европейски Съюз.

В резолюцията на Народното събрание се приказва за корупция и нагласени публични поръчки с европейски средства. Има обвинявания за блокиране ратификацията на Истанбулската спогодба и за неравноправие сред половете.

Унгарското държавно управление е готово да оспори решението на Европейския парламент против страната по правосъден път. Неотдавна Виктор Орбан разгласи, че няма никакви терзания от изключването му от ЕНП. При подобен сюжет той се закани да сътвори антимиграционно политическо придвижване и по този метод да завоюва изборите за Европарламент през идната година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР