Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви вчера, че е

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви вчера, че е
Коментари Харесай

Юнкер: Нямам еротична връзка с предпазния механизъм за ирландската граница

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи през вчерашния ден, че е податлив да се откаже от защитния механизъм за ирландската граница, в случай че всички цели бъдат реализирани, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Нямам еротична връзка с защитния механизъм. Ако резултатите са налице, не ме интересуват инструментите ", с които са реализирани, сподели той пред английската телевизия " Скай нюз ". " Ако задачите са изпълнени, всички цели, тогава нямаме потребност от защитния механизъм ".

В центъра на различията сред Лондон и Брюксел е клаузата, предвиждаща Обединеното кралство да остане в " единна митническа територия " с Европейски Съюз, в случай че не бъде открито по-добро решение след преходния интервал. Целта е отбягване на връщането на физическа граница сред английската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия, членка на Европейски Съюз.

Юнкер оцени като положителна срещата си в понеделник в Люксембург с английския министър председател Борис Джонсън, който упорства за унищожаване на защитната уговорка.

" Може да реализираме съглашение ", " не ми подхожда концепцията за (Брекзит) без договорка, защото това ще има пагубни последствия ", сподели Юнкер, който ще съобщи председателския пост в Еврокомисията на 1 ноември на германката Урсула фон дер Лайен.

Юнкер удостовери, че са му били изпратени документи от премиера Борис Джонсън, представящи хрумвания за нова договорка за Брекзит, само че сподели, че към момента не ги е прочел.

В сряда Финландия, която е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, даде на премиера време до 30 септември да показа писмени оферти за съглашение за Брекзит.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР