Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер заяви в интервю

...
Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер заяви в интервю
Коментари Харесай

Юнкер: Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер съобщи в изявление за немския вестник " Щутгартер цайтунг ", че никой няма да се опълчи на отсрочване на Брекзит и че всяко решение за искане на повече време зависи от Англия.

Ако бъде отправено искане за отлагането на Брекзит, никой в Европа няма да му се опълчи, споделя още Юнкер пред изданието.

Очаква се през днешния ден водачът на лейбъристката съпротива във Англия Джереми Корбин да призове консервативното държавно управление да поддържа проекта на неговата партия за непрекъснат митнически съюз с Европейски Съюз.

Правителството на премиера Тереза Мей обаче към този момент неведнъж съобщи, че участието в митнически съюз ще попречи на Острова да води независима комерсиална политика.

Междувременно изследване на телевизионния канал Евронюз сподели, че съвсем една трета от французите и италианците считат, че Англия към този момент е напуснала Европейски Съюз. 12 на 100 от германците и 2 % от британците са на същото мнение.

Анкетата демонстрира още, че съгласно европейците излизането на Англия от блока ще донесе повече щета, в сравнение с изгода.

От изследването излиза наяве още, че 36 % от британците имат позитивно отношение към Европейски Съюз, 34 на 100 - негативно, а 30 на 100 - неутрално.

Във Франция единствено двама от всеки петима запитани е надъхан позитивно към Европейски Съюз спрямо 54 % от италианците. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР