Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, пред телевизия Си

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, пред телевизия Си
Коментари Харесай

Юнкер: Омръзна ми от постоянните отлагания на срока за Брекзит

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, пред телевизия Си Ен Ен, че губи самообладание поради непрекъснатите отлагания на периода за излизане на Англия от Европейски Съюз.

" Длъжен съм да кажа, че стартира да ми омръзва, тъй като всички ние се движим от едно продължение на периода към друго.... Хората губят самообладание, - сподели той. - Иска ми се да кажа " да " на провеждането на втори референдум, въпреки и да не съм убеден, че резултатът ще бъде доста по-различен. "

Юнкер означи, че на страните от Европейски Съюз не им остава друго, с изключение на да следят хода на дебатите за Брекзит във Англия.

Говорейки за наложилите поради тези отлагания избори за Европарламент на Острова, политикът изрази неодобрение, тъй като " всички знаят, че те напущат Европарламента, само че освен това ще имат доста въздействие върху някои моментни решения, които той ще приема ".

Юнкер още веднъж изрази страдание, че Еврокомисията не е могла да окаже противопоставяне на разгърналата се в Обединеното кралство акция за излизане от Европейски Съюз през 2016 година " Разстроен съм, тъй като послушах английското държавно управление, (бившия министър председател Дейвид) Камерън и не се намесихме. Защото единствената институция, единствените хора, които можеха да се опълчат против тези, които лъжат в английската акция, бе Еврокомисията. Не бяхме прави, че не се намесихме в полемиката ", акцентира Юнкер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР