Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви днес пред Европейския

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви днес пред Европейския
Коментари Харесай

Юнкер: Ако британският парламент не одобри споразумението с ЕС до 12 април, никаква отсрочка не е възможна

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи през днешния ден пред Европейския парламент, че в случай че английският парламент не утвърди до 12 април постигнатото съглашение с Европейски Съюз, никаква спомагателна къса пролонгация за отдръпването на Англия няма да бъде допустима.

По неговите думи събитията в английския парламент от последните дни в допълнение са го убедили, че съглашението би трябвало да получи утвърждение от ясно болшинство. Според него одобряване на съглашението след 12 април би основало опасност за изборите за евродепутати и за работата на институциите на Европейски Съюз.
Тереза Мей желае от Европейски Съюз да удължи крайния период за брекзит Премиерът желае среща с водача на опозицията Джеръми Корбин
Преди 10 дни Европейският съвет даде пролонгация за отдръпването на Англия до 22 май при изискване, че английският парламент поддържа съглашението преди 29 март. Това, уви, не се случи. Предвид снощните изказвания на премиера Тереза Мей, разполагаме с още няколко дни, съобщи Юнкер.

Снимка: Reuters

Ако Англия утвърди съглашението до 12 април, Европейски Съюз ще би трябвало да одобри пролонгация до 22 май. Ако английските депутати не са се произнесли до тогава, никакво малко удължение няма да бъде допустимо, добави той.

Юнкер изрази готовността на Европейски Съюз да прояви спомагателна еластичност при договарянето на бъдещите връзки с Лондон. Открити сме за всевъзможни благоприятни условия за бъдещите връзки. Готови сме за началото на договарянията по този въпрос, откакто съглашението бъде одобрено, добави ръководителят на Европейска комисия.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР