Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че нямал да

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че нямал да
Коментари Харесай

Юнкер към Австрия: Винаги ме слушайте много внимателно

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че нямал да дава съвет на Австрия по какъв начин да се оправи с видеоскандала , който смъкна държавното управление, а по-късно даде съвет по този начин или другояче.

Юнкер беше във Виена за годишната конференция на Европейската конфедерация на профсъюзите. Говорейки пред публицисти пред конферентната зала, той разяснява, представен от " Политико ": " Не аз задействах тази държавна рецесия и не пристигнах във Виена, с цел да я оправям . Австрийците сами би трябвало да създадат това . В неделя на изборите за Европейски парламент. Това е денят, който може да бъде употребен, с цел да се обърне тил на заплахата отдясно. "

Той добави: " Няма да разясня тук по какъв начин канцлерът (Себастиан) Курц се оправя с тази рецесия. Не съм виновен за коментиране на дейностите на националните държавни управления, макар че бих желал да го сторя... Никога не давам на ръководители на държавни управления обществени препоръки, само че един съвет би бил постоянно да ме слушат доста деликатно . "

Юнкер отбелязал, че видеозаписът, който докара до рухване на държавното управление в Австрия, в който вицеканцлерът и водач на крайнодясната Партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе се пробва да търгува държавни поръчки против финансова поддръжка за партията си от жена, за която е считал, че е богата племенница на съветски олигарх, " не е решителен фактор ".

По-важно, съобщи той, е " концепцията, че една страна е сложена на сребърен поднос, тъй че другите да могат да си оказват помощ между тях ". Това, добави Юнкер, " не дава отговор на моите патриотични усеща ".

В речта пред конференцията на синдикатите Юнкер не е загатнал австрийската държавна рецесия, като единствено е споделил, че събитието е на " точното място и в точното време ".

Той също по този начин е употребявал случая, с цел да приказва за Англия, като се заял с нея по метод, който не е за пръв път: " Всеки схваща британски, само че никой не схваща Англия . "

Юнкер също по този начин декларирал, че е " много печален ", че времето му в комисията изтича, само че съобщи, че е " доста удовлетворен ", че се пенсионира .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР