Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че не принуждава

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че не принуждава
Коментари Харесай

Юнкер: Не принуждаваме Сърбия да избира между Русия и ЕС


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че не принуждава Сърбия да направи избор сред Русия и Европейския съюз.

"Не съм желал сърбите да създадат избор, тъй като те би трябвало да имат положителни връзки с Русия и е толкоз положителни връзки с Европа, доколкото това е възможно", съобщи шефът на Европейската комисия в изявление за "Евронюз".

На 16 февруари, в изявление за "Евронюз", съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че постановката Сърбия да направи избор за развиване на връзки или с Русия, или със Запада, е същата, която докара до украинската рецесия. Според Юнкер, не е допустимо Сърбия да се съпоставя с Украйна, а процесът на европейска интеграция не е ориентиран против който и да било.

"Всички сътрудници в района организират координирана външна политика, само че сърбите имат друга позиция, тъй като не се причисляват към процеса на санкции", уточни Юнкер. В същото време той съобщи, че по критериите за присъединението към Европейския съюз, сърбите "също е належащо да приведат външната си политика в сходство с останалите страни." /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР