Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Борис Джонсън

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Борис Джонсън
Коментари Харесай

Юнкер: Не искам европейска супердържава

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че Борис Джонсън приказва цялостни нелепости и че е „ твърдо срещу “ основаването на европейска страна, съобщи английският „ Индипендънт “.

„ Някои хора в английската политическа система са срещу истината. Те претендират, че съм малоумен и твърдоглав федералист, че поддържам европейска супердържава “, сподели Юнкер по време на конференция в Брюксел и в отговор на коментар на Джонсън.

„ Аз съм твърдо срещу основаването на европейска супердържава. Ние не сме Съединени американски щати, ние сме Европейският съюз. Съюзът не може да се гради против ползите на европейските народи, тъй че това е цялостен парадокс “, добави той.

Коментарът на Юнкер е в отговор на изявленията на Борис Джонсън, който упрекна европейските водачи в опит за основаване на супердържава, сходна на мечтаната от Хитлер и Наполеон, само че „ по друг метод “.

Други политици от Европейски Съюз също се опълчиха на Джонсън, който сподели още, че Брекзит се основава на концепциите на „ демократичния идеализъм “.

„ Поставянето на бариери пред придвижването на търговията и хората и догатката, че принадлежността на жителите може да бъде единствено национална, не е либерлно - то е тъкмо противоположното “, сподели основният договарящ за Брекзит на Европейския парламент Ги Верхофстат.

В речта си Юнкер засегна и тематиката за бъдещето на Европа, като показа визията си за двукамерен изборен орган и президент, избиран директно от европейските жители.

Юнкер съобщи, че предложенията за сформиране на транснационални описи за изборите за Европейски парламент и обединение на поста на ръководителя на Европейския съвет с този на Европейската комисия, надали ще бъдат изпълнени по време на неговия мандат заради неналичието на поддръжка от страна на страните членки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР