Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер възприе помирителен тон към

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер възприе помирителен тон към
Коментари Харесай

Юнкер се пречупи! Търси мир с бунтовника Орбан

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер възприе спогодителен звук към унгарския министър председател Виктор Орбан, един от най-яростните критици на Брюксел измежду европейските водачи, съобщи ДПА.

Членството на популистката партия на Орбан ФИДЕС в Европейската национална партия беше замразено, а държавното управление му е изправено пред наказания на Европейски Съюз поради нарушение на правилата на съюза за господство на закона. Но в изявление, оповестено през днешния ден в унгарското издание HVG Юнкер декларира, че изпитва "най-дълбоко почитание към Орбан ", припомняйки моменти от историята.

"Възхищавах му се за смелостта, когато изиска да бъдат изтеглени руските войски ", сподели Юнкер. "Той беше мой воин и няма да не помни в никакъв случай основната роля, която изигра в сполучливия преход към народна власт ".

През 2015 година Юнкер назова Орбан "диктатор " в шеговити забележки, за които не знаеше, че се записват. Но връзките им се обтягаха от години, откакто Будапеща стартира да клони към крайната десница и зае твърда антимигрантска позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР