Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер възкликна: Смешни сте! на

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер възкликна: Смешни сте! на
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер ядосан в Европейския парламент: Смешни сте

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер възкликна: " Смешни сте! " на съвещание на Европейския парламент в Страсбург поради дребното евродепутати, които участваха на разискването на завършилото малтийско ротационно председателство на Европейски Съюз, съобщи Асошиейтед прес.
 
Юнкер първо благодари на няколкото десетки (според Ройтерс към 30) депутати от общо 751, само че по-късно съобщи, че " Народното събрание е лекомислен ", тъй като не е имало по-засилено депутатско наличие на съвещанието, в което взе участие и министър председателят на Малта.

Юнкер: Председателствата на най-малките страни са най-успешните
 
Сесията бе отдадена на приключилото преди няколко дни 6-месечно ротационно председателство на Европейски Съюз от Малта, чието население е единствено 415 000 души по отношение на общо половин милиард за целия Европейски Съюз.
 
Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни направи забележка на Юнкер и изиска от него " да се държи с повече почитание ".
 
" Комисията не управлява Народното събрание. Парламентът е този, който би трябвало да управлява Комисията ", сподели Таяни.
 
На което Юнкер отвърна: " Тук има единствено няколко евродепутати, които да управляват Комисията. Смешни сте. "

Парите на Европейски Съюз и опърничавите източноевропейци
 
За мнозина длъжността европейски народен представител към момента се възприема като лека и приятна работа за политици без огромни вътрешнополитически отговорности или за ветерани, които търсят елементарен път към пенсионирането, отбелязва АП.
 
Размяната на реплики сред Юнкер и Таяни в действителност е изненадваща, защото и двамата са от групата на Европейската национална партия.
 
Заместник-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс заяви, че двамата са разискали случая и въпросът е завършен.
 
Премиерът на Малта Джоузеф Мускат очевидно се забавляваше по време на случая и отхвърли допускането, че дребните страни са по-маловажни в Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.
 
На съвещанието в пленарна зала Юнкер съобщи, че в случай че там са участвали немската канцлерка Ангела Меркел или френският президент Еманюел Макрон, е щяло да има надалеч повече евродепутати.
 
Председателят на групата на Социалистите и демократите в Екологичен потенциал Джани Питела написа в Туитър, че " вместо да " приказва строго ", Юнкер по-добре да насочи гнева си към Европейския съвет за бездействието му по миграцията ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР