Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква извънредна среща на

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква извънредна среща на
Коментари Харесай

Юнкер свиква извънредна среща на ЕС за миграцията

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер привиква изключителна среща на водачите на страните от Европейски Съюз по въпросите на миграцията и даването на леговище. Това заяви самият Юнкер в профила си в „ Туитър “.

„ Свиквам неофициална среща на водачите по въпросите на миграцията и на даването на леговище в неделя (24 юни), с цел да ги обсъдим с водачите на страните в навечерието на Съвета на Европейски Съюз “, написа Юнкер.

Редовният Съвет на Европейски Съюз е плануван за 28 и 29 юни. Германската канцлерка Ангела Меркел, притисната от съдружните си сътрудници от Християнсоциалния съюз на вътрешния министър Хорст Зеехофер, се надяваше на предварителна среща по въпросите на миграцията, само че при започване на седмицата източници от Брюксел разясниха, че ексклузивен съвет не е нужен и че всичко ще бъде разисквано по време на постоянната среща.

ХСС упорства за по-радикални ограничения по отношение на мигрантите и заплашва с овакантяване на болшинството. Засега Меркел и Зеехофер реализираха единодушие, че ще вземат решение за миграционната политика и за по-нататъшните си връзки след срещата на Европейски Съюз в края на юни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР