Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свика в Брюксел правителствени

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свика в Брюксел правителствени
Коментари Харесай

Разделение в ЕС по въпроса с мигрантите. Какъв е изходът?

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свика в Брюксел държавни представители от няколко страни в Европейски Съюз на неофициална работна среща по миграцията и даването на леговище , съобщи ДПА.

" Свиквам неофициална работна среща по въпросите на миграцията и даването на леговище в Брюксел, с цел да се работи с група държавни или държавни ръководители на страните членки, заинтересувани от намиране на европейски решения преди идното съвещание на Европейския съвет ", написа преди дни в Twitter Юнкер. В срещата през днешния ден вземат участие Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция.

България потвърди, че като страна на първа линия може да се оправи с бежанския напън. Това сподели пред публицисти в Брюксел министър председателят Бойко Борисов преди началото на работната среща по въпросите на миграцията и даване на леговище, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.
 
Министър-председателят уточни, че положителните резултати, които страната ни регистрира с опазването на външната граница на Европейски Съюз се дължат както на положителната работа на гранична полиция и ФРОНТЕКС, по този начин и на съглашението с Турция.
 
Българският министър председател не може да се съгласи с позицията за връщане на към този момент намиращите се в Европа мигранти в страните на първа регистрация. Това би утежнило обстановката в тези страни посредством прехвърлянето им на двойни отговорности - по запазване на граници и грижи за бежанците на тяхна територия.-->

Меркел: Двустранни съглашения в Европейски Съюз за миграцията ще са взаимноизгодни

Евентуални двустранни или тристранни съглашения сред страни от Европейския съюз по вторичното напредване на претенденти за леговище в блока ще бъдат взаимноизгодни за страните, съобщи немският канцлер Ангела Меркел преди днешната среща на върха за миграцията в Брюксел, съобщи ДПА.
 


Меркел не чака на срещата на водачите от Европейски Съюз идната седмица да бъде открито изцяло решение на казуса с миграцията. " Затова подписване на двустранни или тристранни съглашения ще е взаимноизгодно ", продължи канцлерът и добави, че по подобен метод обособените страни няма да се постанова да чакат всичките 28 членки на Европейски Съюз да намерят решение.
 
" Ще се търсят пътища за съгласие, които в това време ще бъдат ефикасни за общите европейски ползи ", сподели Меркел, представена от ДПА.

Еманюел Макрон: Никой не трябва да поучава Франция по въпроса за миграцията
 
Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, преди минисрещата на върха в Брюксел за миграцията, че никой не трябва да поучава Франция по този въпрос, тъй като тази година тя е втората в Европейски Съюз по брой признати мигранти, съобщи Агенция Франс Прес.
 
Президентът сподели това в отговор на рецензиите на Италия против френската позиция. " Нека не забравяме в никакъв случай нашите полезности, по този въпрос ще бъде неотстъпчив ", продължи той.
 


Решението на миграционната рецесия може да бъде открито в съдействие сред част от 28-те страни в Европейски Съюз, а не сред всичките. Нашите полезности са правата на индивида, зачитането на държавния суверенитет и европейската взаимност, посочи още френският президент, представен от ТАСС.
 
" На срещата в Брюксел ще обсъждаме притока на незаконни мигранти и пресичането на каналите за трафик на хора и по тази причина би трябвало да работим със страните на генезис на мигрантите и страните, през които те минават директно, като Либия, страните на Балканите и Азия ", означи Макрон.
 
" Необходимо е да пазиме по-добре външните граници, като отделим за това спомагателни вложения. Трябва да реформираме Дъблинския правилник и да създадем тази система по-ефективна ", акцентира той.

Конте: Италия желае радикални промени в миграционната политика на Европейски Съюз
 
Италия желае радикални промени в миграционната политика на Европейския съюз . Това съобщи министър председателят Джузепе Конте в коридорите на днешната среща на водачи от блока, отдадена на миграцията, съобщи ДПА. Дъблинският правилник, по силата на който мигрантите би трябвало да аплайват за леговище в първата страна от Европейски Съюз, в която влязат, би трябвало да бъде изцяло модифициран, сподели той.
 
С новото си предложение, което Конте назова " Европейска многопластова тактика за миграцията ", Италия " желае да се заеме с казуса по структуриран метод, тъй като това ни споделя публичното мнение ". Той сподели, че предлагането има 6 условия и 10 цели и предлага съответна политика за контролиране и ръководство на миграционните потоци по сполучлив и резистентен метод, съобщи Ройтерс.
 
Датският министър председател Ларс Льоке Расмусен изрази удовлетворение, че страните от Европейски Съюз от ден на ден гледат външните измерения на миграцията , вместо да разискват преразпределението в блока.
 
Той означи, че преди година се е обсъждало по какъв начин да бъде изместен казусът от една европейска страна в друга, до момента в който в този момент се разисква по какъв начин да бъде организиран казусът в тясно съдействие със страните, откъдето идват мигрантите. " Тук не става въпрос за оцеляването на един канцлер, а за намиране на общо решение на миграционната политика и даването на леговище в Европа ", сподели люксембургският министър председател Ксавие Бетел.

Испания е решена да откри европейско решение за миграцията
 
Испания е решена да откри европейско решение на незаконната миграция , съобщи испанският министър председател Педро Санчес , представен от Ройтерс. Той сподели това в изявление за в. " Паис ", оповестено няколко часа преди водачите на Европейски Съюз да се съберат в Брюксел за неофициална среща на върха по този въпрос. " Не може да има едностранен отговор. С кораба " Акуариус " направихме жест на взаимност, само че филантропичната рецесия е едно, а миграционната политика - друго. И тази миграционна политика би трябвало да получи общ европейски отговор ", акцентира Санчес. По думите му сегашната рецесия за миграционната политика се дължи частично на неналичието на европейска взаимност със страни като Италия , понесли най-голямата тежест на противозаконната имиграция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР