Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще разговаря по-късно днес

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще разговаря по-късно днес
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер днес ще разговаря с Тереза Мей

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще беседва по-късно през днешния ден по телефона с английския министър председател Тереза Мей. Това заяви представител на комисията.

Попитан защо ще приказват двамата събеседници, представителят означи, че Мей е почнала да коментира на ръководителите на страните от Европейски Съюз ситуацията в нейната страна. Предполагам, че за това ще стане дума в диалога, разясни представителят. Той посочи, че Юнкер към този момент е изразил готовността си да изслуша Мей.

На 14 декември Тереза Мей заяви в Брюксел след съвещание на Европейския съвет, че в идващите дни ще беседва с Европейски Съюз за спомагателни уверения, които да удовлетворят английския парламент, с цел да поддържа постигнатото съглашение за отдръпването на нейната страна от Общността. Час по-късно Юнкер съобщи на конференция, че в идващите дни няма да бъде разполагаем. Той повтори, че постигнатото съглашение е най-хубавото, само вероятното и няма да бъде предоговаряно.

Въпреки че съглашението бе одобрено от Европейския съвет и от английското държавно управление, то към този момент не намира задоволителна поддръжка в Народното събрание в Лондон. Основният въпрос, който поражда съмнения измежду английските депутати, са плануваните краткотрайни защитни ограничения за ирландската граница. Съгласно тези ограничения Северна Ирландия, част от Англия, ще остане в митническия съюз на Европейски Съюз до намирането на друго, трайно решение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР