Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще разговаря днес по

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще разговаря днес по
Коментари Харесай

Юнкер и Мей ще разговарят по телефона

Председателят на Европейската комиси я Жан-Клод Юнкер ще беседва през днешния ден по телефона с английския министър председател Тереза Мей , заяви представител на институцията. Разговорът ще бъде по молба на Мей, посочи той.

Това ще бъде първият диалог сред Юнкер и Мей от отхвърлянето от английския парламент на съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Досега двамата разменяха текстови известия, както разясни по-рано представителят.

 
В отговор на въпроси представителят още веднъж съобщи, че Европейски Съюз до момента не е получавал искане от Лондон за отсрочване на датата на отдръпването на Англия. Той означи, че през вчерашния ден Мей още веднъж е изключила опцията за сходно отсрочване.

Говорителят не отговори дали Европейска комисия се приготвя за развиване, при което Англия към момента е пълновръстен член на Европейски Съюз през октомври. Той уточни, че съгласно контракта за Европейски Съюз евродепутатите би трябвало да бъдат определени до началото на юли. Говорителят през днешния ден не изключи изцяло опцията Юнкер да се наложи да остане на поста си и след приключването на мандата на Европейска комисия на 31 октомври поради неразбориите към дейностите на английската страна. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР