Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес в интервю

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес в интервю
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер призова да се уважава Италия

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани през днешния ден в изявление за редица немски вестници да " се почита Италия " и нейното съдружно държавно управление, в което влизат популисти и крайната десница. Той прикани " да не се поучава " Рим, съобщи Франс прес.

" Трябва да покажем, че почитаме Италия ", сподели Юнкер пред изданията от пресгрупата Функе. Запитан за големия дълг на Италия, Юнкер сподели, че " въобще не е последовател да се поучава Рим ". Той напомни, че това е било правено с Гърция, по-специално от страни като Германия сега на гръцката рецесия.

Юнкер прикани да не се повтарят грешките, позволени с Атина, по-специално когато гръцкият министър председател Алексис Ципрас, водач на радикалната левица Сириза, пристигна на власт при започване на 2015 година " Достойнството на гръцкия народ бе потъпкано. Това не би трябвало да се повтаря в този момент с Италия ", сподели Юнкер. Той добави, че не желае въобще да се намесва в италианските вътрешнополитически въпроси.

" Ценя доста италианския президент Матарела. В този подтекст на рецесия, не приказвах с него. Поздравявам се, че не се намесих, макар че изкушението беше огромно ", добавя Юнкер. " Италианците имат нюх за това, което ще е положително за страната им. Те ще се оправят ", споделя ръководителят на Европейска комисия.

Той добавя, че няма риск от нова дългова рецесия в еврозоната макар идването на власт на антисистемна коалиция в Италия, съобщи Ройтерс. " Реакциите на финансовите пазари са ирационални. Хората не би трябвало да извличат политически изводи от всяко съмнение на тържищата. Инвеститорите са бъркали по толкоз мотиви преди този момент ", споделя Юнкер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР