Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес в интервю

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес в интервю
Коментари Харесай

Юнкер: Трябва да покажем, че уважаваме Италия

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани през днешния ден в изявление за редица немски вестници да " се почита Италия " и нейното съдружно държавно управление, в което влизат популисти и крайната десница. Той прикани " да не се поучава " Рим, съобщи Франс прес.

" Трябва да покажем, че почитаме Италия ", сподели Юнкер пред изданията от пресгрупата Функе.

Запитан за големия дълг на Италия, Юнкер сподели, че " въобще не е последовател да се поучава Рим ". Той напомни, че това е било правено с Гърция, по-специално от страни като Германия сега на гръцката рецесия.

Юнкер прикани да не се повтарят грешките, позволени с Атина, по-специално когато гръцкият министър председател Алексис Ципрас, водач на радикалната левица Сириза, пристигна на власт при започване на 2015 година

" Достойнството на гръцкия народ бе потъпкано. Това не би трябвало да се повтаря в този момент с Италия ", сподели Юнкер. Той добави, че не желае въобще да се намесва в италианските вътрешнополитически въпроси.

" Ценя доста италианския президент Матарела. В този подтекст на рецесия, не приказвах с него. Поздравявам се, че не се намесих, макар че изкушението беше огромно ", добавя Юнкер. " Италианците имат нюх за това, което ще е положително за страната им. Те ще се оправят ", споделя ръководителят на Европейска комисия.

Той добавя, че няма риск от нова дългова рецесия в еврозоната макар идването на власт на антисистемна коалиция в Италия, съобщи Ройтерс.

" Реакциите на финансовите пазари са ирационални. Хората не би трябвало да извличат политически изводи от всяко съмнение на тържищата. Инвеститорите са бъркали по толкоз мотиви преди този момент " /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР