Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес страните от

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес страните от
Коментари Харесай

Юнкер: Оставете страните от Източното партньорство сами да избират

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани през днешния ден страните от Източното партньорство на Европейски Съюз (Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна) да бъдат оставени да взимат независими решения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не желаем тези страни да избират сред Европейски Съюз и други сътрудници - те би трябвало да вършат това, което съгласно тях е най-хубавото, уточни той. Двустранните разногласия, нормални за Източна Европа, би трябвало да престанат. Европа се нуждае от мир, изключително сред директните съседи, другояче силата ни не може да послужи да напредваме с идентични стъпки. В Европа е належащо доста самообладание, с цел да се реализиран огромните дълготрайни цели, добави Юнкер.

Той прикани шестте страни да подхващат нужните промени в правораздаването и изключително против корупцията. Трябва да се направи всичко належащо корупцията да изчезне от нашите модерни общества, в някои страни в Европейски Съюз този въпрос още стои открит, означи Юнкер.

По неговите думи за към година Европейски Съюз е издал на украинци, грузинци и молдовци 3,8 милиона краткосрочни визи. Според него опциите за пътешестване са авансово изискване жителите от страните от Източното партньорство и от Европейски Съюз да се схващат по-добре. Колкото повече младите пътуват и работят, толкоз по-добре е квалифицирано бъдещето, заключи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР