Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства споразумението на еврогрупата

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства споразумението на еврогрупата
Коментари Харесай

Юнкер: Винаги ще се боря за това Гърция да е в сърцето на Европа

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства съглашението на еврогрупата за облекчение на гръцкия дълг посредством известие в обществената мрежа Twitter.
Юнкер съобщи, че „ съглашението на Еврогрупата открива пътя за сполучливия свършек на програмата и отваря нова страница за страната. Винаги ще се боря за това Гърция да е в сърцето на Европа . Прекланям се пред гръцкия народ за неговата жизнеспособност и за отдадеността му към Европа. Усилията му не бяха напразни “, означи още Юнкер.

Eurogroup agreement paves way for successful conclusion of the programme and a new chapter for the country. I will always fight for Greece to be at the heart of Europe. I pay tribute to the Greek people for their resilience and European commitment. Their efforts were not in vain.
— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) 21 юни 2018 година Припомняме, че по-рано кредиторите на Атина се споразумяха за изискванията за излизане на Гърция от стратегиите за помощ, по които тя работи и получава заеми към този момент осем години. Споразумението включва и ограничения за облекчение на дълга.
Междувременно еврозоната утвърди приключването на програмата за макрофинансова помощ, като се съгласи на последния транш от 15 милиарда евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР