Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства категорично проевропейската реч,

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства категорично проевропейската реч,
Коментари Харесай

Юнкер след речта на Макрон: Европа се нуждае от кураж

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства " изрично проевропейската тирада ", произнесена от френския президент Еманюел Макрон в Сорбоната. " Европа се нуждае от кураж ", написа в Туитър Юнкер. Общи сили за интервенция, общ бюджет за защита и обща теория за деяние при започване на идващото десетилетие са измежду основните начинания на Макрон, които той изложи през днешния ден в Сорбоната във визионерска тирада за бъдещето на Евросъюза.


Визията на Макрон включва европейска академия за разузнаване, европейска прокуратура за битка с тероризма и общи сили за гражданска отбрана при естествени бедствия. Той се разгласи и за Европейски офис за даването на леговище и европейска гранична полиция.

Вместо да хвърляме цялата си сила във вътрешните ни разлики, би трябвало да намерим метод да създадем мощна Европа пред света и да изградим суверенитета, нужен за нашия триумф, посочи ораторът.
Еманюел Макрон - президент на Франция: Налице е прогресивно и неизбежно отдръпване на Съединените щати и дълготраен феномен на тероризма с дълготраен план да ерозира нашите свободни общества. Европа най-сетне призна своята накърнимост и разбра нуждата от общи дейности. Трябва да разтеглим битката против финансирането на тероризма, против терористичната агитация в интернет.
Европейска такса върху финансовите преводи в интерес на развиването, личен бюджет на Еврозоната за взаимни вложения и за гарантиране на непоклатимост против разтърсвания, са други хрумвания на Макрон.
Еманюел Макрон - президент на Франция: Бюджетът може да върви единствено ръка за ръка със мощно политическо управление на общ финансов министър и прецизно парламентарно наблюдаване на европейско ниво. Само еврозоната със мощна интернационална валута може да предложи на Европа рамка на международна икономическа мощ.
Френският президент се разгласи и за високи европейски налози за интернет колосите, координирана регулация на онлайн стопанската система, обединен цифров пазар. Той предложи и европейска организация за нововъведенията, която да работи върху изкуствения разсъдък.

По време на речта към Сорбоната имаше митинг на студенти и деятели против бизнес ориентацията на трудовата политика на Макрон и метода, по който я постанова - посредством изпълнителни заповеди, вместо посредством продължителни парламентарни диспути.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР