Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прие днес Урсула фон

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прие днес Урсула фон
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен се срещна с Жан-Клод Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер одобри през днешния ден Урсула фон дер Лайен, която ще го наследи на поста, в случай че Европарламентът утвърди кандидатурата ѝ. След това Фон дер Лайен беседва и с Доналд Туск, който я назова " другар на Централна и Източна Европа, покровител на върховенството на закона с визия да резервира Европейския съюз ".

 © БГНЕС
Жан-Клод Юнкер посрещна Урсула фон дер Лайен с отворени прегръдки. Двамата отхвърлиха да дават отговор на журналистически въпроси, само че представител на Юнкер сподели по-късно, че срещата е била другарска, сред двама същински европейци, които се познават от години.
Маргаритис Схинас, представител на Европейската комисия: Председателят Юнкер увери Фон дер Лайен, че тя може да разчита на Комисията и на неговата персонална поддръжка за обезпечаването на равномерен преход, в случай че тя бъде определена от Европарламента ".
Вчера след обяд Фон дер Лайен, която беше номинирана за ръководител на Еврокомисията, ненадейно се появи и в Страсбург. Тя има две седмици да убеди евродепутатите да гласоподават за нея. Европейският парламент е неудовлетворен от метода, по който евролидерите избраха новите шефове на най-важните институциите.

Председателят Доналд Туск, който рапортува през днешния ден в Европарламента за новите имена, беше подложен на критика от разнообразни политически лагери за политиката на затворени порти и непрозрачните сделки сред евролидерите. Туск въпреки всичко прикани евродепутатите да гласоподават за Фон дер Лайен след две седмица. Той посочи, че за първи път дами оглавяват Европейската комисия и Европейската централна банка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР