Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прие днес новия румънски

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прие днес новия румънски
Коментари Харесай

Юнкер: Изгубих им края на смените на румънските премиери

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер одобри през днешния ден новия румънски министър председател Виорика Дънчила. Това е петият румънски министър председател, който одобрявам от 2014 година насам, " уповавам се този цикъл да спре, стартирам да му изгубвам края ", разяснява той пред публицисти след срещата.

Юнкер заяви, че е декларирал още веднъж убеждението си за нуждата механизмът за съдействие и инспекция да завърши преди края на мандата на настоящата комисия (средата на идната година). Мястото на Румъния е в Шенген, добави той.

Председателят на Европейска комисия съобщи, че има цялостно доверие в румънското правораздаване. Той означи, че единственото неприятно е в това, че някои локални политици основават усещането, че желаят да заобиколят закона. По неговите думи някои политически среди в Румъния би трябвало да заобикалят дейности, които наподобяват на опасност за върховенството на закона. Не съм изключително угрижен за Румъния, сподели Юнкер.

Ще създадем всичко по силите си за намерено съдействие с институциите на Европейски Съюз, съобщи Дънчила. Тя дефинира като " неуместно " Румъния да поеме председателството " под някакъв тип наказване ", каквото за нея е наблюдението на Европейска комисия. Дънчила настоя въпросите с върховенството на закона и потребността от битка с корупцията да бъдат обсъждани, когато има подозрения, съответно, а не общо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР