Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди, че еврозоната ще

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди, че еврозоната ще
Коментари Харесай

Юнкер: Еврозоната ще се разбунтува, ако бюджетът на Италия бъде одобрен

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предизвести, че еврозоната ще се " разпалва ", в случай че Европейски Съюз утвърди бюджета на Италия за 2019 година, оповестяват международни организации.

Преди няколко дни Юнкер предизвести, че противоречивото предложение за бюджета може да значи " завършек на еврото ".

" Ако Италия желае особено отношение, това би означавало завършек на еврото. Вие би трябвало да бъдете доста прецизни ", акцентира Юнкер по-рано този месец.

В понеделник италианското държавно управление контракти бюджета, който планува понижаване на възрастта за пенсиониране и увеличение на недостига на страната.

Ако приемем отклонение от разпоредбите на Европейски Съюз, други страни ще ни засипят с рецензии и обиди и ще ни упрекват, че сме били прекомерно гъвкави с Италия, означи Юнкер пред италиански публицисти в Брюксел.

Италия възнамерява да усили бюджетния недостиг с 2,4 на 100. За съпоставяне предходното лявоцентристко държавно управление предвиждаше недостиг от 0,8 на 100. Според предадения на Брюксел проектобюджет икономическият напредък ще се усили до 1,5 на 100 от 1,2% през тази година. Безработицата ще падне до 9,8 на 100 от 10,6%, което в случай че се удостовери, за първи път от 2012 година ще бъде под 10%.

За 2020 година се планува бюджетният недостиг да е 2,1 на 100, а през 2021 година - 1,8 на 100. Дългът ще падне до 128,1 на 100 от Брутният вътрешен продукт през 2020 година от 130% през 2019 година и 130,9% през тази година.

Законопроектът също разрешава италианците със стаж от 38 година да се пенсионират през идната година, в случай че са достигнали 62-годишна възраст.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР