Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отхвърли идеята, че Великобритания

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отхвърли идеята, че Великобритания
Коментари Харесай

Юнкер призова страните от ЕС да запълнят дупката в евробюджета след Брекзит

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отхвърли концепцията, че Англия може да промени мнението си за Брекзит и прикани останалите 27 страни членки да се съгласят да платят повече пари, с цел да запълнят бъдещата дупка от 13 милиарда евро на година в бюджета на съюза, съобщи " Гардиън ".

Изказването му идва на фона на изследване, съгласно което 51% от британците поддържат оставането в Европейски Съюз против 41% поддръжници на Брекзит.

" Разбира се, че ще има Брекзит ", акцентира Юнкер. " Не вярвайте на тези, които споделят, че това няма да се случи и че хората са осъзнали грешката си във Англия ", добави той. " Моята работна догадка е, че британците ще ни изоставен на 30 март 2019 година Така че сред в този момент и тогава би трябвало да създадем всичко по силите ни, с цел да намерим средства за реакция на загубата на забележителна сума пари ", сподели Юнкер.

Според Еврокомисията за покриването на дупката след излизането на Англия от седемгодишната финансова рамка на Европейски Съюз ще са нужни " свежи пари " и съкращения в съответствие 50 на 50.

Юнкер желае страните членки да договорят проект до месец май, предусещащ да харчат повече от настоящия 1% от Брутният вътрешен продукт за поддържане на по-голямата част от настоящи стратегии и за отговор на бъдещи провокации, като тероризъм и климатични промени.

" Трудно е, когато един чист вносител напуща бюджета на Европа. Аз не поддържам напълно концепцията Европа да стане място, където има безвъзмездна бира за всеки без да се ревизира първо защо тъкмо се заплаща. Но поддържам мощно концепцията да се прегледат доста в детайли всички политики. Това, от което се нуждаем, би трябвало да остане, би трябвало да бъде финансирано. То коства на европейските данъкоплатци една чаша кафе дневно, това е всичко. И мисля, че Европа (струва) доста повече от чаша кафе дневно ", добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (138)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР