Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отговаря час и половина

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отговаря час и половина
Коментари Харесай

Юнкер: Отваряме Европа за туристите, не за терористите

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер дава отговор час и половина на въпроси на жители, в това число на младежи, прочули се в ЮТюб, и на публицист от Евронюз.

Юнкер отхвърли да бъдат смесвани тематиките с прекосяването на терористи през границите и вчерашното му гледище България и Румъния да бъдат неотложно признати в Шенген.

Важното е тайните служби да обменят данни за ситуацията в техните страни. От 2001 година трябваше да въведем този продан и ще го създадем, съобщи Юнкер.

Трябва да влагаме в Африка, в случай че желаеме африканците да си стоят там, сподели още той.

Въпросът с използването на миграционните квоти провокира спор сред страните от Европейски Съюз и страните от Вишеградската четворка, а не конфликт с Европейска комисия.

Вишеградците би трябвало да одобряват, че казусът може да бъде решен единствено със съпричастие сред европейците. Обмисляме какво да предприемем след решението на Съда на Европейски Съюз, последствията от наказателните процедури на комисията не са приятни, само че не насочвам закани, ще им дадем време, би трябвало самообладание, добави Юнкер във връзка на продължаващия отвод на страните от Централна Европа да се съобразят с квотите.

Попитан за какво в годишното слово пред Европейския парламент за положението на Европейски Съюз е приказвал малко за напускането на Англия, той разяснява, че това е въпрос, който би трябвало да тревожи британците, а не европейците - европейците би трябвало да се интересуват от него.

Това не е бъдещето, а част от предишното. Не ми е известно друга страна да има намерение да напусне Европейски Съюз, уточни Юнкер.
Не насилям никого да влиза в еврозоната, това е опция, планувана в контракта за Европейски Съюз - все в миналото всяка от страните от Общността да одобри общата валута, с изключение на Дания, разясни ръководителят на Европейска комисия.

Огромното болшинство от поляците остават свързани с европейската концепция, уточни Юнкер за кавгите с управляващите във Варшава.

Събирането на данни от сдружения като Google е рисково - даже страните нямат толкоз персонална информация за жителите. Срещу разпространението на подправените вести може да се работи, единствено когато източникът им се окаже страна.

В Европейски Съюз 80 на 100 от сдруженията са били удряни от хакери, означи ръководителят на комисията.

Юнкер съобщи, че в случай че каталунците решат да изоставен Испания, Европейска комисия ще почете тяхното решение, само че те ще излязат от Европейски Съюз и ще би трябвало да аплайват за приемане още веднъж.

Никога не бих отказал на жена със кърпа работа в Европейска комисия, сподели Юнкер. По неговите думи имало такива дами измежду чиновниците в комисията. Бурките не ми харесват доста, посочи ръководителят на Европейска комисия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР