Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер окачестви като "напълно неприемливо"

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер окачестви като "напълно неприемливо"
Коментари Харесай

Полската национална телевизия сравни Туск със Сталин и Хитлер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер окачестви като "напълно недопустимо " ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск да бъде свързван с диктаторите Йосиф Сталин и Адолф Хитлер, както е направила полската национална телевизия, съобщи Ройтерс.

Миналата седмица Туск - някогашен министър председател на Полша и политически съперник на ръководещата в този момент в страната партия "Право и правдивост " (ПиС) - произнесе дълга тирада във Варшава. В нея той насочи остри рецензии към полското държавно управление и прикани ръководещите да престанат да погазват върховенството на закона и конституцията. Туск направи това изявление на фона на спекулации в Полша, че той има намерение да се върне в полската политика, откакто през ноември изтече мандатът му на управителния пост в Европейски Съюз.

Държавната "Телевизия полска ", която е под контрола на ПиС от идването й на власт през 2015 година, реагира с видеоклип, целящ да дискредитира Туск като политик, който отстоява немските, а не полските национални ползи. На видеото дружно със фотографията на Туск се появяват фотоси на Сталин и Хитлер.

През септември 1939 година нацистката Германия и болшевишкият Съюз на съветските социалистически републики, които тогава са съдружници, атакуват и си поделят Полша. Тяхната окупация през Втората международна война коства живота на милиони хора, напомня Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР