Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви преди минути, че

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви преди минути, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Имаме сделка за Брекзит с ЕС

 Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разгласи преди минути, че е реализирано съглашение за Брекзит. Това се случва броени часове преди началото на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, която ще се организира през днешния ден и на следващия ден, предадоха международните организации.

" Има ли воля, ще има и договорка - имаме я! Това е справедливо и балансирано споразумение за Европейски Съюз и Англия, което е удостоверение за уговорката ни да намираме решения. Препоръчвам тази договорка да бъде утвърдена " на срещата на върха на Европейски Съюз ", написа Юнкер в Туитър.

В писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск той посочи, че " договарящите страни реализираха съглашение за модифициран протокол за Ирландия/Северна Ирландия и за преразглеждане на Политическата декларация ". Основното в договорката е, че се заобикаля твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия.

" Имаме страхотна нова договорка, която ни връща контрола ", разгласи също в Туитър и английският министър председател Борис Джонсън.

" Парламентът (на Великобритания) би трябвало да утвърди съглашението за Брекзит в събота, с цел да можем да насочим вниманието си към други цели, като стандарта на живот, здравното обезпечаване, тежката престъпност и околната среда ", добави той.

Демократическата юнионистка партия на Северна Ирландия DUP обаче разгласи, че не е трансформирала позицията си и не може да поддържа договорката, препоръчана от Борис Джонсън и Европейски Съюз. Източник от партията съобщи пред Агенция Франс Прес, че не утвърждават съгласуваните митнически въпроси, както и споразуменията за налог върху продажбите.

Водената от Джереми Корбин Лейбъристката партия също няма да поддържа новото споразумение за Брекзит. От партията подчертаха, че ще упорстват за втори референдум за излизането на страната от структурите на Европейски Съюз, заяви телевизия Sky News.

Това значи, че министър председателят няма да има болшинство в Народното събрание за приемане на съглашението - DUP има единствено 10 депутати, само че е основен съдружник за неговото държавно управление на малцинството, а Англия би трябвало да напусне съюза напълно скоро - на 31 октомври.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР