Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че е постигнато

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че е постигнато
Коментари Харесай

Борис Джонсън сключи сделка с ЕС, но тя едва ли ще мине през парламента в Лондон

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разгласи, че е реализирано съглашение за Брекзит - броени часове преди началото на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, съобщи Ройтерс.

" Има ли воля, ще има и договорка - имаме я! Това е заслужено и уравновесено съглашение за Европейски Съюз и Англия, което е удостоверение за уговорката ни да намираме решения. Препоръчвам тази договорка да бъде утвърдена " на срещата на върха на Европейски Съюз, написа Юнкер в Туитър.

" Имаме страхотна нова договорка, която ни връща контрола ", разгласи в същата обществена медия и английският министър председател Борис Джонсън.

" Сега Народното събрание (на Великобритания) би трябвало да утвърди (споразумението за) Брекзит в събота, с цел да можем да насочим вниманието си към други цели, като стандарта на живот, здравното обезпечаване, тежката престъпност и околната среда ", добави Джонсън.

Одобрението на Народното събрание обаче към този момент наподобява малко евентуално и към момента надалеч не е несъмнено, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври, както е планувано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР