Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обясни, че е склонен

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обясни, че е склонен
Коментари Харесай

Юнкер нямал еротична връзка с клаузата за ирландската граница

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изясни, че е податлив да се откаже от настояването за въвеждане на защитен механизъм за ирландската граница, в случай че всички цели на контракта за Брекзит бъдат реализирани, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Нямам еротична връзка с защитния механизъм. Ако задачите са изпълнени, всички цели, тогава нямаме потребност от защитния механизъм ", сподели той

В центъра на различията сред Лондон и Брюксел е защитната уговорка, предвиждаща Обединеното кралство да остане в " единна митническа територия " с Европейски Съюз, в случай че не бъде открито по-добро решение след преходния интервал. Целта е отбягване на връщането на физическа граница сред английската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия, членка на Европейски Съюз. Заедно с това обаче върви и съблюдаване на правилото за свободното придвижване на хората, което обезсмисля значително Брекзит.

Юнкер оцени като положителна срещата си в понеделникв Люксембургс английския министър председател Борис Джонсън, който упорства за унищожаване на защитната уговорка.

" Може да реализираме съглашение, не ми подхожда концепцията за (Брекзит) без договорка, защото това ще има пагубни последствия ", сподели Юнкер, който ще съобщи председателския пост в Еврокомисията на 1 ноември на германката Урсула фон дер Лайен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР