Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер коментира, че срещата с

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер коментира, че срещата с
Коментари Харесай

Юнкер оценява напредъка за Брекзит през декември, а Мей иска търговски разговори

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разяснява, че срещата с английския министър председател Тереза ​​Мей на 4 декември ще покаже на Европейски Съюз дали е реализиран задоволителен прогрес по диалозите за Брекзит, оповестява " Ройтерс ".

" Ще се срещна с английския министър председател на 4 декември. Тогава ще забележим дали е реализиран задоволителен прогрес ", сподели той пред кореспонденти в Брюксел преди срещата на високо ниво на Европейски Съюз, която участва и Мей. Юнкер разяснява, че има въпреки всичко прогрес в диалозите за Брекзит.

В същото време английският министър председател Тереза ​​Мей повтори желанието си за взаимни стъпки с Европейски Съюз и да се стартират договаряния за комерсиална договорка след Брекзит.

Коментирайки пред кореспонденти при идването си на срещата на върха в Брюксел с някогашни руски република, тя изясни, че по-късно ще приказва с Доналд Туск за " позитивните договаряния, които имаме, гледайки напред към бъдещото надълбоко и особено партньорство, което желая да имаме с Европейския съюз.

" Това, за което съм наясно е, че би трябвало да вървим напред дружно ", добави тя. " Това е и за двете страни, както за Обединеното кралство, по този начин и за Европейския съюз, да преминем към идващия стадий ".

Европейски Съюз желае Мей да усъвършенства финансовите и други предложения преди да стартира търговски договаряния. Май разяснява, че желае гаранции за търговски договаряния, преди да направи ново предложение.

Официални представители на Европейски Съюз чакат някакъв знак от Мей, че е подготвена да подписа договорка по финансовите и други въпроси, с цел да завърши първият стадий на договарянията идващия месец и да се подсигурява съглашение с Европейски Съюз, което да разреши бъдещи диалози за комерсиално съглашение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР