Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза днес, че усилията

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза днес, че усилията
Коментари Харесай

Усилията на Тръмп да раздели ЕС са напразни, заяви Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сподели през днешния ден, че " напъните " на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да " раздели европейците " в търговски проект са били " напразни ", заяви " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Това изявление идва една седмица преди срещата на Юнкер и Тръмп във Вашингтон.

" Бих желал да накарам президента на Съединени американски щати да разбере, в действителност към този момент пробвах без огромен триумф, би трябвало да призная, че когато става дума за търговия Европейски Съюз съставлява едно неделимо единение ", сподели той на конференция в Брюксел. " Впрочем всички старания да бъдат разграничени европейците са напразни ", добави ръководителят на Еврокомисията.

Жан-Клод Юнкер би трябвало да се срещне с Доналд Тръмп на 25 юли във Вашингтон, с цел да се опита да понижи комерсиалното напрежение сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. " Отивам там спокоен ", увери Юнкер, като отхвърли да каже повече за европейския метод, който ще пази в Съединени американски щати.

" Показах моя общ метод по време на последната среща на Г-7 в Канада, където повторих пред американския президент европейските причини и ще ги дублирам доста пъти ", изясни Юнкер.

Съединени американски щати постановиха от 1 юни мита от надлежно 25 % и 10 % върху стоманата и алуминия на съображение, че вносът на тези метали е опасност за националната им сигурност. Европейски Съюз вкара ответни мита за артикули от Съединени американски щати на стойност 2.8 милиарда евро, а по-рано през днешния ден Еврокомисията разгласи спомагателни защитни мита за вноса на стомана поради резултата от ограниченията на Тръмп.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР