Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза днес, че е

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза днес, че е
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: Страхувам се крайните левица и десница да не повлияят на евроинституциите

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сподели през днешния ден, че е угрижен поради опцията "крайни " политически сили, изключително крайнодесни, да получат въздействие и да попречват работата на европейските институции след изборите на 26 май, съобщи Агенция Франс Прес.

"Ако крайнолевите и крайнодесните сили имат огромно въздействие в Европейския парламент, всички диспути ще бъдат, може би не изцяло доминирани, само че мощно повлияни от тях ", сподели Юнкер в изявление за австрийския в. "Стандард ". Според настоящия ръководител на Европейска комисия в случай че идната Еврокомисия бъде "зависима от крайнолевите и крайнодесните гласове, тя би била недееспособна ". В това отношение "крайната десница съставлява главната заплаха ", добави Юнкер и изрази безпокойство, че обликът на Европа ще помръкне, в случай че класическите европейски партии създадат празнословни взаимни отстъпки с крайната десница.

Свързан с Европейската национална партия (ЕНП), коалиция на консервативни партии, която сега е първа мощ в Народното събрание в Страсбург, Юнкер предизвести своето политическо семейство за изкушението от доближаване с националистическите партии за налагане на назначението на Манфред Вебер - водач на ЕНП, отпред на бъдещата Европейска комисия. "В подобен случай бих помолил моята партия да напусне ЕНП ", твърди политикът, родом от Люксембург, отхвърляйки "всеки компромис с крайната десница ". Кой ще го наследи отпред на Еврокомисията е един от залозите на изборите за Европарламент, които ще се произведат от 23 до 26 май.

Юнкер, чийто мандат изтича в края на октомври, порица също австрийския канцлер Себастиан Курц, министър председател на консервативно държавно управление, в което е крайнодясната Австрийска партия на свободата, която постоянно ругатни европейските институции. "Мисля, че Курц е уверен и лоялен европеец. Но в този момент той се причислява към тематиката на тези, които, без да слагат под подозрение европейските дейности, подлагат на критика всеобщо ", изрази страдание ръководителят на Еврокомисията. Той реагира на неотдавнашните изказвания на Курц против "регулаторните безумия " на Европейски Съюз, настоявайки за анулация на "хиляда " регламенти на общността. Опозицията подлага на критика австрийския канцлер за демагогската и евроскептичната му позиция.

"Не мисля, че е добре той, който е последовател на Европа, да се причислява в този момент към хор на съперниците ", счита Юнкер.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР