Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изтъкна колко е важно

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изтъкна колко е важно
Коментари Харесай

Юнкер: Западните Балкани да решат проблемите помежду си

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер посочи какъв брой е значимо да се предложи на страните от Западните Балкани вероятност за участие в Европейски Съюз, само че акцентира, че първо те би трябвало да решат всичките си гранични разногласия, преди да се причислят към съюза, заяви „ Ройтерс “.

Има голям брой разногласия за границите на Западните Балкани и те би трябвало да бъдат решени, преди да предприемем по-нататъшна стъпка, съобщи Юнкер на годишната конференция по сигурността в немския град Мюнхен.

Председателят на Европейска комисия изрази отчаяние от продължаващия граничен спор сред Хърватия и Словения, който не е бил решен преди влизането им в Европейски Съюз, и сподели, че желае да се предотврати сходна заплаха при другите евентуални членове на Евросъюза.

Юнкер съобщи, че съглашението за сигурност сред Европейски Съюз и Англия ще се резервира и след излизането на страната от общността. „ Тъй като не сме във война с Обединеното кралство и не желаеме да му отмъщаваме за решението, взето от британците, този съюз в региона на сигурността би трябвало да се резервира “, уточни Юнкер.

По-рано през днешния ден английският министър-председател Тереза Мей прикани в Мюнхен за ново съглашение за сигурността с Европейски съюз, което да влезе в действие идната година, с цел да се подсигуряват военното, разследващото и антитерористичното съдействие след излизането на Англия от съюза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР