Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателят на България

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателят на България
Коментари Харесай

Борисов и Юнкер приветстват развитието на газовия хъб Балкан

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателят на България Бойко Борисов приветстват значимия стадий, който бе доближат за газовия хъб „ Балкан”. Днес на второ четене в Комисията по енергетика на Народното събрание бяха признати промени в Закона за енергетиката, които в този момент плануват стратегия за реализация на избрани годишни количества газ на борсата от страна на публичния снабдител и крайните клиенти, водеща до невиждано отваряне на българския газов пазар.

Предложеният пакет от ограничения ще докара до по този начин нужната смяна в конюнктурата на пазара на природен газ в България. Резултатът ще бъдат обилни стъпки към образуване на ликвидна среда и либерализиран пазар на природен газ освен за България, само че също по този начин и за района. Те са в унисон с напъните на Европейската комисия и на българското държавно управление за основаване на обединен пазар на природен газ.

Председателят на Европейска комисия Юнкер съобщи: „ Искаме силата да се насочи към България и към цяла Европа. Приветствам това позитивно развиване, което ще докара до отваряне на газовия пазар с изгоди за потребителите на газ в България и в Югоизточна Европа. Моята комисия остава ангажирана в поддръжката си към България в осъществяването на проектите ѝ за районен газов хъб - ние сме на едно мнение по този въпрос с българското държавно управление. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР