Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е заявил на извънредното

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е заявил на извънредното
Коментари Харесай

Юнкер пред Европейския съвет: Няма смисъл подалите оставка еврокомисари да бъдат замествани

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е декларирал на изключителното съвещание на Европейския съвет предходната седмица, че няма смисъл еврокомисарите, подали оставка, с цел да станат евродепутати, да бъдат замествани.

Това заяви през днешния ден на конференция представител на Европейска комисия, съобщи Българска телеграфна агенция. Няма съществени аргументи за такова малко време комисарите да бъдат сменяни. В предходни комисии еврокомисари, подали оставка в последните дни от работата на Европейска комисия, не са били замествани, разясни представителят. Еврокомисарите сами вземат решение дали да заемат евродепутатските места, откакто бъдат определени в Екологичен потенциал. Те би трябвало да оповестят решението си до датата на свикването на новия Екологичен потенциал на 2 юли, посочи представителят. Той разясни, че няма период преди 2 юли, в който еврокомисарите да оповестят желанията си.

Юнкер ясно съобщи, че работата ни е завършила и че законодателните оферти на тази Европейска комисия към този момент са направени, означи представителят. Той добави, че съгласно Юнкер назначението единствено за няколко месеца на заместници на подалите оставка еврокомисари носи забележителна цена от позиция на заплати, работни кабинети и пенсии.

Според одобрената процедура отговорностите на комисарите, подали оставка, се разпределят на останалите еврокомисари, останали на работните си места. Юнкер тези дни даде изявление, в което удостовери визията си, че Европейска комисия няма потребност от 28 еврокомисари, тъй като за тях няма задоволително задания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР