Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е обсъдил с турския

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е обсъдил с турския
Коментари Харесай

Юнкер обсъдил с Йълдъръм срещата във Варна

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е разискал с турския министър председател Бинали Йълдъръм идната в края на март във Варна среща Европейски Съюз - Турция. Това заяви на конференция представител на комисията.

Той означи, че Юнкер и Йълдъръм са разговаряли в коридорите на конференцията в Мюнхен по сигурността. Попитан дали напрежението около морските изследвания за рандеман на газ в региона на Кипър може да докара до анулация на срещата във Варна, представителят отговори негативно.

В региона на икономическата зона на Република Кипър турски бойни кораби пречат на италиански частен кораб да изследва опциите за рандеман на газ. Турция упорства изследванията да зачитат правата на кипърските турци върху естествените запаси край острова.

Миналата седмица Турция освободи арестувания германско-турски публицист Дениз Юджел. Европейска комисия отхвърли това да е било изискване срещата във Варна да се състои. През януари в София Юнкер прикани за освобождението на публицистите, арестувани в Турция. Тогава той сложи въпроса като изискване за възстановяване на разговора сред Анкара и Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР