Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е напомнил на Унгария,

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е напомнил на Унгария,
Коментари Харесай

Брюксел към Будапеща: Солидарността в ЕС си има правила

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е напомнил на Унгария, че солидарността в Европейски Съюз си има своите правила, съобщи ТАСС, като се базира на информация на немския в. "Зюддойче цайтунг ".

Юнкер е написал писмо до унгарския министър председател Виктор Орбан в отговор на неговото писмо с искане Европейска комисия да покрие разноските, направени от Унгария за построяването на ограда по границите за секване на потока от противозаконни имигранти.

В писмото си Юнкер приветства обстоятелството, че Унгария признава, че солидарността е значим принцип в Европейски Съюз. Но той припомня, че солидарността е двупосочна улица и че има времена, в които страните членки може да чакат взаимност и времена, в които те би трябвало дадат в отговор своя принос.

Юнкер припомня на Орбан, че солидарността не е ядене, което се избира от менюто, когато човек желае да управлява границите си и което се отхвърля, когато става дума за разпределение на бежанци в Европейски Съюз.



Той напомня, че през 2015 година Европейска комисия прикани страните членки да вземат участие в пренастаняването на бежанците от Гърция и Италия, само че тогава Унгария реши да отклони това предложение за демонстрация на съответна взаимност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР