Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер даде пресконференция, точно седмица

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер даде пресконференция, точно седмица
Коментари Харесай

Юнкер: Кракът ми се схвана, това са дреболии

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер даде конференция, тъкмо седмица откакто се появи на публично събитие в Брюксел в необичайно положение. Пресконференцията бе отдадена на достиженията на неговия " проект Юнкер " за вложения в Европейски Съюз.

Попитан какво се е случило предходната седмица и дали в действителност е бил пийнал, или е имал конвулсии на ишиаса, както изясни по-рано негов представител, Юнкер съобщи, че кракът му се е схванал. В добра форма съм, има доста по-важни неща от моето здраве. Честно казано, нямам време да се занимавам с такива дреболии. Наистина съм впечатлен какъв брой внимание се обръща на незначителни неща и упорствам за почитание. Учудващо е какъв брой доста хора са експерти по здравословното ми положение, разяснява Юнкер.

Той съобщи, че не го интересува наследството, което ще остави, тъй като то било като поезията - говорело единствено за себе си. Попитан какво ще каже на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп при срещата им идната седмица във Вашингтон, ръководителят на Европейска комисия разясни, че ще повтори тезите, които е изложил на срещата на Г-7 в Канада.

По неговите думи наподобява има потребност Тръмп да чуе още веднъж, че търговията в Европейски Съюз е обвързвана с единния пазар под надзора на Европейска комисия и изключва опцията от двустранни договорености с обособени страни от Общността.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР