Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер приветства голямата реч

...
Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер приветства голямата реч
Коментари Харесай

Юнкер приветства речта на Макрон като много европейска

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер приветства огромната тирада на френския президент Еманюел Макрон за промяната на Европейския съюз като " доста европейска " и благодари на френския държавен глава за поддръжката му за напъните на Европейската комисия и останалите евроинституции в Брюксел, оповестява " Ройтерс ".

" Много европейска тирада от моя другар Еманюел Макрон ", написа шефът на Европейска комисия на френски в " Туитър ", като добави: " Европа се нуждае от храброст. Благодаря за поддръжката ти за работата на европейските институции. "

" Това, от което се нуждаем в този момент, е пътна карта за напредъка на Съюза на 27-те страни членки. Ние би трябвало обсъдим намерено всички хрумвания и да решим преди май 2019 година ", добави Юнкер, имайки поради апела си в основната си тирада пред Европейския парламент преди две седмици за среща на високо ниво след излизането на Англия от Европейски Съюз през март 2019 година, с цел да бъде решено бъдещето на останалите 27 страни членки.

От своя страна шефът на кабинета на Юнкер, Мартин Селмайер, който непрекъснато туитваше по време на речта на Макрон в Сорбоната, акцентира приликите сред неговите оферти и тези на Юнкер, като разяснява: " Рядко Европа вижда сходна конвергенция на възгледите сред френския президент и ръководителя на Комисията. Да, налице са някои нюанси, само че също по този начин и доста общи черти. "

Сред основните оферти, направени от Юнкер и Макрон, беше еврозоната да има собствен личен министър на финансите. Юнкер обаче предизвести против предлагането на Макрон страните от еврозоната да основават свои лични обособени институции.

Юнкер посочи, че това може да възобнови разделянето сред по-богатите западни и по-бедните източни страни в Европейски Съюз и желае страни като Полша да бъдат насърчени да се причислят към еврозоната и за бюджет на еврозоната, ръководен от съществуващи институции на целия Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР