Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер е свикал за

...
Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер е свикал за
Коментари Харесай

Лидерите се скараха още преди срещата в Брюксел

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер е свикал за през днешния ден в Брюксел среща на 16 държавни и държавни ръководители от Европейски Съюз, които ще се срещнат с оферти за решения по въпроса за миграцията.

Целта на срещата е участниците да се обединят към визията за общи дейности в навечерието на Европейския съвет в края на идната седмица.

В срещата през днешния ден вземат участие Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция .

Бойко Борисов: Няма да приемем връщане на мигранти

„ Свиквам неофициална работна среща по въпросите на миграцията и даването на леговище в Брюксел, с цел да се работи с група държавни или държавни ръководители на страните членки, заинтересувани от намиране на европейски решения преди идното съвещание на Европейския съвет “, написа преди дни Юнкер в обществената мрежа Туитър.

J'invite à une réunion de travail informelle sur les sujets des migrations et de l'asile un groupe d'Etats membres intéressés. Le but de la réunion, qui aura lieu ce dimanche à Bruxelles, est de travailler à des solutions européennes en vue du #EUCO. #MigrationEU pic.twitter.com/2tim8EbUXX
— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) June 20, 2018
След идването си на срещата немският канцлер

Ангела Меркел съобщи, че на този стадий Европейски Съюз не може да откри общо решение

по въпросите на миграцията и би трябвало да се работи в посока на местни съглашения сред няколко страни.

„ Ние обсъждаме тези въпроси, само че знаем, че и на тази среща, за жалост, няма да намерим общо решение. Затова в този момент става дума за двустранни и тристранни съглашения, с цел да забележим по какъв начин можем да си помогнем, без да чакаме всичките 28 страни-членки на Европейски Съюз “, сподели канцлерката. Според нея всички старания би трябвало да се насочат в последна сметка за намирането на общо решение на равнище Европейски Съюз.

Френският президент Еманюел Макрон пък съобщи, че

никой няма право да поучава Франция по казуса за мигрантите .

В отговор на рецензиите на Италия по отношение на френската позиция, той напомни, че страната му е втората по банкет на претенденти за леговище през тази година.

„ Нека не забравяме нашите полезности, ще бъда непреклонен по този пункт. Ние имаме полезности, точно това ни е построило. Те са ценене на правата на индивида, на личността, на другите страни и на тяхната целокупност и тази взаимност ни свързва. Всеки път, когато сме ги предавали, сме се оказвали в най-лоша обстановка “, акцентира той. Париж към този момент разгласи, че от началото на тази година Франция е приела повече молби за леговище от Италия.

„ Общо 650 000 пристигнали за четири години, 430 000 молби и 170 000 хипотетични бежанци “, му отговори италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини. „ Ако за арогантния Макрон това не е проблем, ние го приканваме да спре обидите си и да потвърди великодушието си с каузи, като отвори многочислените френски пристанища и престане да връща мъже, дами и деца във Винтимиля, на френско-италианската граница “, сподели още той.

Премиерът на Италия пък осведоми, че държавно управление е подготвило документ под названието „ Многостепенна европейска тактика “ за миграционната политика ,

която ще бъде показана на сътрудниците от Европейски Съюз.

В тази тактика са посочени 10 задания, чието решение е настоящо предвид на създалите се в Европа условия, когато на избрани страни, в това число Италия, се пада бремето от приема на мигрантите. „ Гарантирам ви, че методът към тематиката миграция ще претърпи съществени промени “, сподели Конте. Италианската тактика планува „ структурно решение на казуса, за каквото упорстват жителите “, добави той.

Конте удостовери, че основната задача на Рим е да бъдат преразгледани Дъблинските съглашения, които задължават мигрантите да бъдат признати от страната, в която за пръв път идват в Европейски Съюз. Заради своето географско състояние Италия е най-засегната от това решение. Тя желае отмерено преразпределение на тежестта, която основават пришълците.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР