Председателят на Еврогрупата Мариу Сентену предупреди европейските министри на финансите

...
Председателят на Еврогрупата Мариу Сентену предупреди европейските министри на финансите
Коментари Харесай

Мариу Сентену: Има опасност еврозоната да се разцепи

Председателят на Еврогрупата Мариу Сентену предизвести европейските министри на финансите за заплахата от фрагментиране на еврозоната вследствие на пандемията от ковид. Предупреждението е отправено в писмо, изпратено през вчерашния ден до финансовите министри от 19-те страни членки на еврозоната, останалите страни от Европейски Съюз и е представено от Франс прес.

" Неизбежно всички ще излезем от рецесията с доста по-високо равнище на задлъжняване ", акцентира Сентену, който е и министър на финансите на Португалия. Според него обаче този резултат и неговите дълготрайни последствия не трябва да се трансформират в източник на разпокъсване във валутния съюз.

На видеоконферентна среща на върха на 26 март държавните и държавни ръководители от Европейски Съюз дадоха период от 15 дни на финансовите министри да намерят общ стопански отговор на рецесията. Министрите ще заседават посредством видеовръзка на 7 април.

Сентену упорства този взаимен отговор да бъде избран преди католическия Великден (на 12 април, б. р.).

По думите му има консенсус по главните детайли от политическия отговор на този стадий от рецесията с ковид: възстановяване на здравните системи, даване на ликвидни средства, от които се нуждаят фирмите, и вдишване на приходите на съкратените служащи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР