Председателят на Еворпейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази опасения,

...
Председателят на Еворпейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази опасения,
Коментари Харесай

Извънредните мерки в Унгария отиват твърде далеч, предупреди Фон дер Лайен

Председателят на Еворпейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази опасения, че ограничаващите ограничения поради ковид, подхванати от Унгария, отиват прекомерно надалеч и настоя те да бъдат лимитирани по време и подложени на инспекция, съобщи " Ройтерс ".

Унгарският парламент в понеделник даде на премиера Виктор Орбан безсрочно право да ръководи с укази и вкара присъда отнемане от независимост за всеки, възпрепятстващ ограниченията против разпространяването на вируса или разпространяващ подправена информация за пандемията.

" Обезпокоена съм, че избрани ограничения отиват прекомерно надалеч и съм изключително обезпокоена от обстановката в Унгария ", съобщи Фон дер Лайен по време на конференция.

" Тези изключителни ограничения би трябвало да бъдат лимитирани до това, което е належащо, би трябвало да са строго пропорционални, тъй като би трябвало да бъдат подобаващи в тази обстановка, не би трябвало да не престават несигурно време и, доста значимо, би трябвало да бъдат подлагане на постоянна инспекция ", акцентира тя.

По-рано Европейската комисия предупредидържавите членки, че изключителните ограничения, признати от държавните управления като част от битката с ковид, не може да подкопават демокрацията, а някогашният ръководител на Европейския съвет и сегашен ръководител на Европейската национална партия Доналд Туск изиска политическото семейство да изгони ръководещата в Унгария " Фидес ".

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1420)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР